Muslimer i sjukvården

2003 framfördes på http://www.omislam.com/sjukvarden/muslimer i sjukvarden.htm utförliga krav på hur sjukvården skall vara beskaffad för att tillfredsställa muslimerna.

Vid operation skall det ”helst bara finnas sjukhuspersonal av rätt kön (manlig resp. kvinnlig) med på operationen. Man bör också om möjligt låta en kvinnlig patient bära sin sjal under operationen”.

Vid en eventuell sjukhusvistelse är det mycket uppskattat om det finns möjlighet att få ett eget rum. Om inte, så ett rum där det finns patienter av rätt kön.”

Vi svenskar har ingen som helst möjlighet att kräva motsvarande särbehandling på våra egna sjukhus. Vi får vackert finna oss i att dela rum med personer av motsatt kön. Att på begäran få ett enkelrum är helt uteslutet.

 ”Som muslim ber man fem gånger om dagen” och sjukhuspersonalen bör avhålla sig från att ”störa en muslim som ber.” 

Ronder mm skall alltså anpassas efter muslimernas bönetider!

Annonser

3 svar to “Muslimer i sjukvården”

  1. Ny Moské i Rinkeby III « Demokratbloggen Says:

    […] Till sist Bilaga 4 […]

  2. Angelica Says:

    Jag blir väldigt upprörd av det jag läser, att generlisera på ditt sätt utan att undersöka saken i fråga är högst oansvarigt. Som svensk har man samma möjligheter som en muslim oavsett sin religion. Inom sjukvården har du rätt att begära en läkare av samma kön som du om det finns på plats. En muslim får precis som en med annan religion nöja sig med en läkare av mottsatt kön om en av eget kön inte kan erhållas. Om man absolut inte klarar att bli undersökt av en av mottsatt kön har man möjlighet att byta sjukhus/ vårdcentral till en som har möjliget att erbjuda en läkare av samma kön. Dessutom står det inte att sjukhusen MÅSTE uppfylla detta, utan det är önskemål. Ord som helst, om möjligt och bör avhålla sig får inte generaliseras bort och misstolkas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: