Människors lika värde (!)

En Debattartikel under rubriken ”MÖJLIGHETERNA I DET MÅNGKULTURELLA SAMHÄLLET”.

Den är skriven av Lennart Pettersson centerpartistisk riksdagsman från Svalöv. Den gode Lennart Petterson talar sig varm för alla människors lika värde och rättigheter. Tyvärr trasslar Pettersson in sig riktigt ordentligt i nattlinnet när han i samma artikel likt en trollkarl drar upp ur hatten att Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt parti. I vanlig ordning utan att man kan se hur kaninen hamnat i hatten.

Den centerpartistiske riksdagsmannen Lennart Pettersson avslutar sin schavottering av Sverigedemokraterna med den demokratiska utfästelsen: ”Jag ser fram emot en givande debatt framöver med målet: Ett öppet demokratiskt samhälle där alla har lika värde och rättigheter”.

Det låter bra – fast av debatt blev ingenting. När Maria Sundberg ett par gånger skriver genmäle till Lennart Pettersson läggs locket på!

Huruvida det är Pettersson (C)som funnit frågorna för obekväma eller Skånska Dagbladet som inte finner texten politiskt korrekt undras på nätet. Tiden då politiker och journalister kan stoppa den fria åsikten är definitivt förbi. På nätet når man långt fler läsare än i någon tidning. Något som kommer att visa sig redan inför kommande val. Inte underligt att allt fler undrar:

Finns Centern kvar efter kommande val? Finns pressunderstödda Skånska Dagbladet kvar nästa år?

Alltnog: Maria Sundberg skrev nedanstående:

Hej John

Läste Jana Lunds inlägg om SkD:s reporter. Nedanstående svar har jag försökt få in 2 gånger i

SkD – utan resultat. Jag har begärt att få veta orsaken till att svaret inte kommit in – då svar på insändare ska sättas in omgående – inget svar. Sista gången undrade jag om devisen ”allas lika värde” inte gällde – då Lennart Pettersson fått in sitt svar på insändare. Inget har hänt från SkD:s sida. Du får gärna skriva om detta på Internet och även sätta in mitt svar till Centerns riksdagsman Lennart Petterson – om du vill. Mvh

Maria Sundberg

Svar till Lennart Pettersson (C) SkD 2010-01-07.

 Du skriver bl. a om respekten för ”alla människors lika värde och rättigheter”. När det gäller ÄFS, som till 94 % ges till äldre anhöriga till i Sverige bosatta invandrare och som är likvärdigt med pension, är detta skattefritt. På pensionen betalas skatt. Var är då ”allas lika värde”? Vare sig ÄFS eller pensionen för pensionerade riksdagsmän sänks, då ”bromsen”

 utlöses. Vad är ”allas lika värde” här anser du? De som arbetar har 1 000 kr lägre skatt än pensionärer. Anser du det vara ”allas lika värde” att pensionärerna ska finansiera jobbskatteavdraget? Invandrare har fri medicin, fri läkarvård och fri tandvård. Varför har inte alla i Sverige dessa förmåner? Vad är då ”allas lika värde” anser du?

 Av vilken anledning har höginkomsttagare barnbidrag? Dessa kan spara barnbidraget till barnen vilket definitivt inte låginkomstfamiljer har möjlighet till. Anser du detta vara ”allas lika värde”? Svenskar som blir arbetslösa tvingas söka arbete på orter långt från hemmet. Varför tvingas inte invandrare till detta? Var är då ”allas lika värde”?

 Sjuka människor tvingas söka arbete. Varför tvingas då inte den enorma mängd friska människor som lever på försörjningsbidrag att söka arbete? Var är då ”allas lika värde”? I Sverige finns ca 18 000 hemlösa. Av vilken anledning ska inte dessa människor få ha tak över huvudet och en egen säng, när denna möjlighet ges till alla dem som invandrar till Sverige?

 Var i detta finns ”allas lika värde”? Vi har råd med en invandring som enligt experter kostar mellan 65-100 miljarder kr/år – en del forskare anser det är mer än 150 miljarder och där Riksrevisionsverket påpekar att de kommunplacerade flyktingarna förblivit bidragsberoende.

 Detta har välfärdslandet Sverige råd med men att ge pensionärerna en pension de kan leva på går inte. Däremot kan Sverige skryta med att vi har ”fattigpensionärer”. Kan detta kallas ”allas lika värde” tycker du?

 Jag har på 9 punkter påtalat de orättvisor som finns mellan medborgarna och du har mage att tala om ”allas lika värde” – som alltså inte finns. Innan du överhuvudtaget uttalar orden ”allas lika värde och rättigheter” – gör först något åt orättvisorna.

 Maria Sundberg

Annonser

Ett svar to “Människors lika värde (!)”

  1. Det går inte att civilisera medeltidsmänniskor! « Demokratbloggen Says:

    […] det här blogginlägget så kan det vara värt att först ta en funderare på vad man kan mena med Människors lika värde. Länken öppnar i ett nytt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: