Klimatbluffen!

I Köpenhamn diskuterar man nu mångmiljardsatsningar med avsikt att minska utsläppen av koldioxid, CO2. Detta gör politikerna, fastän det idag står klart att hela konceptet är en stor bluff.

Forskare med djupa kunskaper i kinetisk gasteori, termodynamik, strålningsfysik och molekylfysik har visat att jordens klimat är oberoende av människans ökningar eller minskningar av halten CO2 i luften.

Som alla andra gaser har CO2 ett spektralband, som dess molekyler reagerar för: den strålar ut energi eller absorberar energi inom detta band. Det är mycket smalt, så som är fallet med gaser i allmänhet. Därför är det en mycket liten del av solens instrålade värme, som CO2 kan absorbera.

Redan vid halten 20 ppm har ga­sen absorberat det mesta av energin i spektralbandet. Vid högre halter finns det helt enkelt inte så mycket mer energi att hämta. Atmosfären innehåller nu över 300 ppm, vilket betyder att ytterligare höjning av halten ger helt försumbar ökning av energiupptaget. Rent fysiskt KAN INTE mer koldioxid påverka jordens temperatur.

De kurvor som tagits fram över jordens temperatur och koldioxid­halt visar att båda svängt upp och ner. Emellertid är det helt tydligt att temperaturkurvorna ligger 500 à 800 år FÖRE koldioxidens sväng­ningar.

Det är alltså temperaturvariatio­nerna som orsakar koldioxidens variationer, inte tvärtom. Eftersläp­ningen beror på den långsamma omsättningen av oceanernas vatten, vilket absorberar mer CO2 ju kalla­re det är. Där finns mer CO2 än i atmosfären.

För kort tid sedan exploderade ”Climategate”, med bevis för meto­diska manipulationer av basdata i den grupp av ledande forskare, som sammanställer data för IPCC, FN:s panel för klimatstudier. De har sor­terat bort data som talat emot deras hypotes och förfalskat andra basdata. De har varit medvetna om att de driver en bluff.

Detta betyder inte att klimatet inte ändras. Det har det alltid gjort. Den viktigaste orsaken är troligen varia­tioner i solfläckarnas intensitet. Om det nu är på väg att bli varmare eller kallare är inte helt klart. Gå till nätsidan ”stockholmsinitiativet” för fler fakta.

Kampen mot utsläppen av CO2 är alltså missriktad. Om vi minskar atmosfärens halt av CO2 kommer det inte att påverka klimatet.

Vi skulle få större effekt om vi beslöt att måla alla tak vita eller plantera gräs och taklök på dem.

Trots allt menar jag att vi skall fort­sätta att minska vår användning av fossila bränslen. Men med väl av­vägda ansträngningar, eftersom motivet är att bli oberoende av despotiska schejker och andra dik­tatorer, som visat sig kunna använ­da sådant beroende för utpressning.

Det finns inte någon anledning att vi skall skicka miljarder till andra länder, för att minska deras utsläpp, eftersom det inte kan påverka klimatet.

Annonser

3 svar to “Klimatbluffen!”

  1. KLIMATBLUFFEN ÄR VÅR TIDS RASBIOLOGI! « Demokratbloggen Says:

    […]  Så kan en insändare se ut i en lokaltidning, och för att få lite mer kött på benen går det bra att se vidare argument på det här blogginlägget. […]

  2. Göran Hagberg Says:

    Om du går in på min blogg kan du själv se vilka ärthjärnor vi har valt att styra över oss. Dom skulle arkubuseras alla utan undantag. Inte nog med att dom förkrymta hjärnorna ljuger medborgar full om klimatet,så stjäl dom jävla korparna våra pengar och skänker bort dem till dom förbannade muslimerna som invaderar oss,i stället för att lägga pebgarna på skola,sjukvård samt äldreomsorg,dom är ett utmärkt bevis på hur man beter sig som landsförrädare,skottpengar borde utfästas på hela högen med svikare.

  3. Göran Hagberg Says:

    Min största undran är,varför skall vi ge en massa miljrder till muslimer och negrer, dom har fått miljard på miljard i bistånd att köpa sina vapen för.Bra på ett vis dom utrotar varanndra. Men varför ge dessa analfabeter en massa pengar,det är på tiden att dessa kufer tar tag i saker och ting själva och inte får sina fickor fyllda utan att göra ett jävla dugg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: